Teren
Re: Teren
To to bez problemu, ale pytanko odnośnie szczegółowości. Namiar liczymy ze środka punktu zaznaczonego na mapce? Z jaką szczegółowością będzie podawany namiar?
Make love, not war...
-------
Friendly Fire - Olsztyn
RTO / Navigator
-------
Friendly Fire - Olsztyn
RTO / Navigator
Nie do końca..... jeżeli będziesz miał podany Punkt bez jego współrzędnych, a masz do dyspozycji tylko mapę to kierunek określisz na podstawie mapy (punktu) i busoli............ no tak mi się wydajeDługi pisze:namiar to chyba liczymy ze współrzędnych punktu a nie jego rysunku na mapie?
Bardzo dobrze Magnus.
Wolał bym uniknąć spotkania z wrogiem maszerującym do punktu aby z stamtąd wykonać dopiero namiar.
Zrobię to na sznurek i kompas z rowu wyznaczając sobie współrzędne. Odnośnie dokładności to co najwyżej połazimy sobie dłużej po terenie.
Wolał bym uniknąć spotkania z wrogiem maszerującym do punktu aby z stamtąd wykonać dopiero namiar.
Zrobię to na sznurek i kompas z rowu wyznaczając sobie współrzędne. Odnośnie dokładności to co najwyżej połazimy sobie dłużej po terenie.
Make love, not war...
-------
Friendly Fire - Olsztyn
RTO / Navigator
-------
Friendly Fire - Olsztyn
RTO / Navigator
No ale wszystkie współrzędne punktów od których mają być podawane namiary Karok podał.magnusmag pisze:Nie do końca..... jeżeli będziesz miał podany Punkt bez jego współrzędnych, a masz do dyspozycji tylko mapę to kierunek określisz na podstawie mapy (punktu) i busoli............ no tak mi się wydajeDługi pisze:namiar to chyba liczymy ze współrzędnych punktu a nie jego rysunku na mapie?
Zresztą nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem