Po AEGISie

taternik1971

Re: Po AEGISie

Post autor: taternik1971 »

Generał pisze:
taternik1971 pisze:Mnie brakowało limitów amunicji.
Do zobaczenia za rok. ;)
Wszak limity były ..my mieliśmy po 1,5 realu w magazynku nic więcej.....
Chodzi mi o limit na całą grę. ;)

Awatar użytkownika
Generał
Kontakt:

Post autor: Generał »

taternik1971 pisze:
Generał pisze:
taternik1971 pisze:Mnie brakowało limitów amunicji.
Do zobaczenia za rok. ;)
Wszak limity były ..my mieliśmy po 1,5 realu w magazynku nic więcej.....
Chodzi mi o limit na całą grę. ;)
A po co..?? od ekstra limitów są inne imprezy takie jak np. Black Ops na którym mam nadzieję spotkamy się za dwa tygodnie .
Legion nie idzie do HQ ... to HQ przychodzi do Legionu

BARZO

Post autor: BARZO »

mnie zabrakło możliwości wykurzenia z grajdołka specjalsów przy pomocy ostrzału CFF. ostatni radar był nie do zdobycia takimi siłami którymi dysponowaliśmy i gdyby musieli liczyć się z bombardowaniem zapewne nie byli by tacy pewni siebie :) pod rozwagę orga na kolejnej edycji. już o tym rozmawialiśmy i może to dać dodatkowe wrażenia ....
nie ma to jak las ... 48H: 2011;2012 RedFall: 2012;2013 Saltus: XII;XIV;XV Unit: 3;5;6;7 Blackops: 2012,2013 KASKADA: 2013 SALAMANDRA: 2014

Awatar użytkownika
skura
Kontakt:

Post autor: skura »

BARZO pisze:mnie zabrakło możliwości wykurzenia z grajdołka specjalsów przy pomocy ostrzału CFF. ostatni radar był nie do zdobycia takimi siłami którymi dysponowaliśmy i gdyby musieli liczyć się z bombardowaniem zapewne nie byli by tacy pewni siebie :) pod rozwagę orga na kolejnej edycji. już o tym rozmawialiśmy i może to dać dodatkowe wrażenia ....
Jako obrońca ostatniego radaru, ABSOLUTNIE się zgadzam. Niestety, "niezdobywalność" ostatniego radaru nie wynikała z niedopatrzeń Organizatorów, tylko ze zbiegu okoliczności niezależnych od Pretorian. Ale oczywiście tak, Barzo, masz rację że np ostrzał CFF dałby Wam możliwość zniszczenia.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2015, 09:04 przez skura, łącznie zmieniany 1 raz.
Saltus VII-XV

Awatar użytkownika
Karok
Legat

Post autor: Karok »

W imieniu organizatorów i całej drużyny Pretorians podziękować wszystkim uczestnikom pierwszej edycji manewrów AEGIS. W szczególności pragnę podziękować wszystkim chłopakom z grupy LOK Milsim bez których ta impreza by nie zaistniała. Jako jeden z organizatorów odpowiedzialny za scenariusz i reżyserię muszę powiedzieć, że miniona edycja była istną ekwilibrystyką organizatorską pełną improwizacji i zmian w przygotowanym wcześniej scenariuszu. Tak na marginesie scenariusz został zrealizowany w około 20%. Dlatego tak miło mi się czyta, że jesteście mimo zadowoleni zważywszy na całą masa zadań które nie zaistniały w grze.
Niepomyślne wiatry sprawiły, że role się odwróciły i ci którzy mieli atakować i kombinować jak ugryźć przeciwnika przeszli do skutecznej defensywy, skutecznej (moim zdaniem) dzięki interwencji leśniczego, a ci którzy mieli zabezpieczać stację SCUDów robili podchody pod radar ;)
Było minęło, dla nas to kolejne doświadczenie organizatorskie dzięki któremu już wiemy jakie dodatkowe elementy wprowadzić by gra była bardziej płynna.
Zmienimy także podejście z gry milsimowej na saltusowo-simową ;) Zachowując oczywiście nasze standardy organizacyjne.
Bardzo się cieszymy, że atmosfera na i po grze była bardzo dobra.
Za rok robimy kolejną edycję :D
Acta, non verba
II

Awatar użytkownika
OJCIEC
Legat

Post autor: OJCIEC »

Nowa nazwa wchodzi do naszego słownika: SAMILS = SALTUS + MILSIM ;-) ;-)
W każdej drużynie jest jedna osoba, która wie o co chodzi. Trzeba ją znaleźć i zastrzelić !
V

chemik

Post autor: chemik »

Karok pisze: Zmienimy także podejście z gry milsimowej na saltusowo-simową [...]
A co to oznacza dla osoby, która nigdy nie była na SALTUSie, a była teraz na AEGISie?

Awatar użytkownika
Medyk
Consul

Post autor: Medyk »

chmmmm.......to tak trudno opisać....ale może tak: minimum formalności i maximum działania :D
VII

ODPOWIEDZ