Chodzi mi o limit na całą grę.Generał pisze:Wszak limity były ..my mieliśmy po 1,5 realu w magazynku nic więcej.....taternik1971 pisze:Mnie brakowało limitów amunicji.
Do zobaczenia za rok.
Po AEGISie
-
Re: Po AEGISie
A po co..?? od ekstra limitów są inne imprezy takie jak np. Black Ops na którym mam nadzieję spotkamy się za dwa tygodnie .taternik1971 pisze:Chodzi mi o limit na całą grę.Generał pisze:Wszak limity były ..my mieliśmy po 1,5 realu w magazynku nic więcej.....taternik1971 pisze:Mnie brakowało limitów amunicji.
Do zobaczenia za rok.
Legion nie idzie do HQ ... to HQ przychodzi do Legionu
mnie zabrakło możliwości wykurzenia z grajdołka specjalsów przy pomocy ostrzału CFF. ostatni radar był nie do zdobycia takimi siłami którymi dysponowaliśmy i gdyby musieli liczyć się z bombardowaniem zapewne nie byli by tacy pewni siebie pod rozwagę orga na kolejnej edycji. już o tym rozmawialiśmy i może to dać dodatkowe wrażenia ....
nie ma to jak las ... 48H: 2011;2012 RedFall: 2012;2013 Saltus: XII;XIV;XV Unit: 3;5;6;7 Blackops: 2012,2013 KASKADA: 2013 SALAMANDRA: 2014
Jako obrońca ostatniego radaru, ABSOLUTNIE się zgadzam. Niestety, "niezdobywalność" ostatniego radaru nie wynikała z niedopatrzeń Organizatorów, tylko ze zbiegu okoliczności niezależnych od Pretorian. Ale oczywiście tak, Barzo, masz rację że np ostrzał CFF dałby Wam możliwość zniszczenia.BARZO pisze:mnie zabrakło możliwości wykurzenia z grajdołka specjalsów przy pomocy ostrzału CFF. ostatni radar był nie do zdobycia takimi siłami którymi dysponowaliśmy i gdyby musieli liczyć się z bombardowaniem zapewne nie byli by tacy pewni siebie pod rozwagę orga na kolejnej edycji. już o tym rozmawialiśmy i może to dać dodatkowe wrażenia ....
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2015, 09:04 przez skura, łącznie zmieniany 1 raz.
Saltus VII-XV
W imieniu organizatorów i całej drużyny Pretorians podziękować wszystkim uczestnikom pierwszej edycji manewrów AEGIS. W szczególności pragnę podziękować wszystkim chłopakom z grupy LOK Milsim bez których ta impreza by nie zaistniała. Jako jeden z organizatorów odpowiedzialny za scenariusz i reżyserię muszę powiedzieć, że miniona edycja była istną ekwilibrystyką organizatorską pełną improwizacji i zmian w przygotowanym wcześniej scenariuszu. Tak na marginesie scenariusz został zrealizowany w około 20%. Dlatego tak miło mi się czyta, że jesteście mimo zadowoleni zważywszy na całą masa zadań które nie zaistniały w grze.
Niepomyślne wiatry sprawiły, że role się odwróciły i ci którzy mieli atakować i kombinować jak ugryźć przeciwnika przeszli do skutecznej defensywy, skutecznej (moim zdaniem) dzięki interwencji leśniczego, a ci którzy mieli zabezpieczać stację SCUDów robili podchody pod radar
Było minęło, dla nas to kolejne doświadczenie organizatorskie dzięki któremu już wiemy jakie dodatkowe elementy wprowadzić by gra była bardziej płynna.
Zmienimy także podejście z gry milsimowej na saltusowo-simową Zachowując oczywiście nasze standardy organizacyjne.
Bardzo się cieszymy, że atmosfera na i po grze była bardzo dobra.
Za rok robimy kolejną edycję
Niepomyślne wiatry sprawiły, że role się odwróciły i ci którzy mieli atakować i kombinować jak ugryźć przeciwnika przeszli do skutecznej defensywy, skutecznej (moim zdaniem) dzięki interwencji leśniczego, a ci którzy mieli zabezpieczać stację SCUDów robili podchody pod radar
Było minęło, dla nas to kolejne doświadczenie organizatorskie dzięki któremu już wiemy jakie dodatkowe elementy wprowadzić by gra była bardziej płynna.
Zmienimy także podejście z gry milsimowej na saltusowo-simową Zachowując oczywiście nasze standardy organizacyjne.
Bardzo się cieszymy, że atmosfera na i po grze była bardzo dobra.
Za rok robimy kolejną edycję
Acta, non verba
II
II
Nowa nazwa wchodzi do naszego słownika: SAMILS = SALTUS + MILSIM
W każdej drużynie jest jedna osoba, która wie o co chodzi. Trzeba ją znaleźć i zastrzelić !
V
V
A co to oznacza dla osoby, która nigdy nie była na SALTUSie, a była teraz na AEGISie?Karok pisze: Zmienimy także podejście z gry milsimowej na saltusowo-simową [...]
chmmmm.......to tak trudno opisać....ale może tak: minimum formalności i maximum działania
VII