Kardyn pisze:Ze wcześniejszego wątku Saltus XIX i szerokiej dyskusji w nim wywnioskowałem , że Aegis " jest" , " był " , " bedzie " Saltusem na groszek . Sam tak Karok napisałeś , ze forma sie nie zmienia do chodzą tylko nowe pomysły .
Kardyn odsyłam do dyskusji na ten temat:
viewtopic.php?f=80&t=672&start=40
Była tam mowa o pozytywnej atmosferze, a nie o formule gry.
Generał
AD.1 SF będzie miał sztab, o ile się na to zdecyduje. Pomożemy w jego ogarnięciu ale bez udziału w grze.
AD.2 SF będzie dysponował pojazdem/pojazdami to jest napisane w pakiecie informacyjnym.
AD.3 Nie do końca mogę odpowiedzieć na to pytanie ale to są grupy jednej strony gry. Odpowiem na nie drużynom SF. System trafień i RESP obowiązuje wszystkich graczy więc wniosek powinien być jeden - TAK mają miejsce RESPa i odpoczynku.
AD.4 Bałucja ma przede wszystkim rozlokować i zabezpieczyć SCUDy ale nie tylko, trzeba również zabezpieczyć szlaki zaopatrzenia bazy i przeprowadzić rozpoznanie celów, a później je roz... rakietami, o ile będą jeszcze rakiety i działający system
AD.5 Strony są asymetryczne (tak jak zwykle ostatnio na innych grach) z dopasowanym do ich możliwości pakietem zadań.