ogólnie

Awatar użytkownika
Karok
Legat

Re: ogólnie

Post autor: Karok »

Ale czemu zakładasz, że tak nie będzie... no tak bo nie ma podanych szczegółów ;)
Szczegóły poznają drużyny które zadeklarują się na grę po którejś ze stron. Przecież nie narzucamy, że jedni mają biernie czekać na drugich. Nawet w defensywie można być aktywnym i kontratakować, czyż nie, ale właśnie tego nie narzucamy. Jest zadanie do zrobienia, a jak to zrobić najlepiej, to problem dowodzących więc do nich trzeba kierować sugestie.
Zrozum, że my dostarczamy tylko schemat i zabawki do wykorzystania ale, jak je wykorzystają strony... no nie chcę już tego powtarzać ;)
Acta, non verba
II

Awatar użytkownika
Medyk
Consul

Post autor: Medyk »

Pozwolicie, ze ja też wtrącę swoje 3 grosze....
Pierwsze co chciałem powiedzieć to to, że rozumiem Długiego i jego dopytywanie się. Lepiej się przygotowuje, gra, wybiera stronę i mobilizuje jak się ma pojęcie o tym co nas czeka. Długi niestrudzenie będziemy odpowiadać i zachęcać wszystkich do wzięcia udziału w tej grze. Wielokrotnie doświadczyłem tego, że słowo pisane i mówione mimo, że są takie same, mogą być odebrane inaczej. Nie obruszaj się tylko wpadaj na wspólne granie .....zapraszamy Ciebie i chłopaków gorąco. Kolejnym spostrzeżeniem jest to, że nie fair jest krytykować grę, której jeszcze nie było. Dajcie jej szansę, zagrajcie i na koniec oceniajcie. Za wszystkie Wasze słowa krytyki i pochwały będziemy wdzięczni. Rozbudowana fabuła i wielowątkowość powinny dać każdemu coś co mu przypadnie do gustu. Z naszego punktu widzenia staramy się tworzyć coś nowego ale nie można odrzucać tych rzeczy, które w naszych i innych scenariuszach sprawdziły się. Zawsze można powiedzieć, że coś kopiujemy, że to kalka z tej czy innej gry. Budując scenariusz zawsze staramy się wprowadzać nowe rzeczy, nową mechanikę gry. Mam nadzieję, że i tym razem nie zawiedziemy na tym polu. Co do finansów to chciałem nieśmiało przypomnieć, że w super promocji były do nabycia udziały w Saltusie i Aegisie za 160zł za oba. W najbliższej przyszłości nie wyobrażamy sobie narzucania dowodzenia. Taka droga na skróty zupełnie odbiega od tego co chcemy Wam proponować.
Chciałem Was prosić o jedno....jak macie pytania, to pytajcie, dzwońcie tylko poprosimy o konkretne pytania.
Mamy fajny teren, dobry scenariusz, pogoda zamówiona, kilka niespodzianek....szykuje się naprawdę dobra gra. Nie wyobrażam sobie, że miałoby Was zabraknąć.
VII

Awatar użytkownika
skura
Kontakt:

Post autor: skura »

Medyk pisze:Pozwolicie, ze ja też wtrącę swoje 3 grosze....
Pierwsze co chciałem powiedzieć to to, że rozumiem Długiego i jego dopytywanie się. Lepiej się przygotowuje, gra, wybiera stronę i mobilizuje jak się ma pojęcie o tym co nas czeka. Długi niestrudzenie będziemy odpowiadać i zachęcać wszystkich do wzięcia udziału w tej grze. Wielokrotnie doświadczyłem tego, że słowo pisane i mówione mimo, że są takie same, mogą być odebrane inaczej. Nie obruszaj się tylko wpadaj na wspólne granie .....zapraszamy Ciebie i chłopaków gorąco. Kolejnym spostrzeżeniem jest to, że nie fair jest krytykować grę, której jeszcze nie było. Dajcie jej szansę, zagrajcie i na koniec oceniajcie. Za wszystkie Wasze słowa krytyki i pochwały będziemy wdzięczni. Rozbudowana fabuła i wielowątkowość powinny dać każdemu coś co mu przypadnie do gustu. Z naszego punktu widzenia staramy się tworzyć coś nowego ale nie można odrzucać tych rzeczy, które w naszych i innych scenariuszach sprawdziły się. Zawsze można powiedzieć, że coś kopiujemy, że to kalka z tej czy innej gry. Budując scenariusz zawsze staramy się wprowadzać nowe rzeczy, nową mechanikę gry. Mam nadzieję, że i tym razem nie zawiedziemy na tym polu. Co do finansów to chciałem nieśmiało przypomnieć, że w super promocji były do nabycia udziały w Saltusie i Aegisie za 160zł za oba. W najbliższej przyszłości nie wyobrażamy sobie narzucania dowodzenia. Taka droga na skróty zupełnie odbiega od tego co chcemy Wam proponować.
Chciałem Was prosić o jedno....jak macie pytania, to pytajcie, dzwońcie tylko poprosimy o konkretne pytania.
Mamy fajny teren, dobry scenariusz, pogoda zamówiona, kilka niespodzianek....szykuje się naprawdę dobra gra. Nie wyobrażam sobie, że miałoby Was zabraknąć.
...no i namówił :twisted:
Saltus VII-XV

Awatar użytkownika
Medyk
Consul

Nawet nie wiesz jak się cieszę z naszego spotkania :D :D :D :D
VII

Awatar użytkownika
Generał
Kontakt:

Post autor: Generał »

Medyk pisze:
.
Dobra to ja zacznę proszę o konkretną odpowiedź
pierwszy pakiet pytań:
1) Czy SF ma HQ i sztab ?
2) czy SF bedzie dysponował pojazdami ?
3) czy SF to samodzielne małe oddziały bez respa i miejsca na ewentualny odpoczynek ? czy jest to jeden organizm który może się podzielić lub nie w zależności od decyzji swojego sztabu ?
4) Czy wojsko to przede wszystkim obrona rakiet i polowanie na SF ?
5) CZY GRA BĘDZIE SYMETRYCZNA ? CZY ASYMETRYCZNA ?(tak jak zwykle ostatnio na innych grach)
Legion nie idzie do HQ ... to HQ przychodzi do Legionu

Awatar użytkownika
Medyk
Consul

Ok, odpowiedzi w opracowaniu...tutaj Karok albo Ojciec są władni, znaczy wtajemniczeni
Ostatnio zmieniony 24 cze 2015, 10:15 przez Medyk, łącznie zmieniany 1 raz.
VII

Awatar użytkownika
Karok
Legat

Kardyn pisze:Ze wcześniejszego wątku Saltus XIX i szerokiej dyskusji w nim wywnioskowałem , że Aegis " jest" , " był " , " bedzie " Saltusem na groszek . Sam tak Karok napisałeś , ze forma sie nie zmienia do chodzą tylko nowe pomysły .
Kardyn odsyłam do dyskusji na ten temat:
viewtopic.php?f=80&t=672&start=40
Była tam mowa o pozytywnej atmosferze, a nie o formule gry.

Generał
AD.1 SF będzie miał sztab, o ile się na to zdecyduje. Pomożemy w jego ogarnięciu ale bez udziału w grze.
AD.2 SF będzie dysponował pojazdem/pojazdami to jest napisane w pakiecie informacyjnym.
AD.3 Nie do końca mogę odpowiedzieć na to pytanie ale to są grupy jednej strony gry. Odpowiem na nie drużynom SF. System trafień i RESP obowiązuje wszystkich graczy więc wniosek powinien być jeden - TAK mają miejsce RESPa i odpoczynku.
AD.4 Bałucja ma przede wszystkim rozlokować i zabezpieczyć SCUDy ale nie tylko, trzeba również zabezpieczyć szlaki zaopatrzenia bazy i przeprowadzić rozpoznanie celów, a później je roz... rakietami, o ile będą jeszcze rakiety i działający system ;) ;) ;)
AD.5 Strony są asymetryczne (tak jak zwykle ostatnio na innych grach) z dopasowanym do ich możliwości pakietem zadań.
Acta, non verba
II

Awatar użytkownika
Generał
Kontakt:

Post autor: Generał »

Dobra dzięki za odpowiedź .
Ojciec przygotuj się na serie trudnych pytań na CA bo bedziemy mieli ciebie tylko dla siebie przez dwa dni... ;)
Legion nie idzie do HQ ... to HQ przychodzi do Legionu

Awatar użytkownika
Karok
Legat

Konkretne pytania, konkretne odpowiedzi ;)
Acta, non verba
II

Awatar użytkownika
OJCIEC
Legat

Post autor: OJCIEC »

Niedlugo, juz dzisiaj pojawi sie "story-board", ktory da Wam do myslenia co i jak trzeba bedzie zrobic po kazdej ze stron konfliktu i do ktorej ze stron chcecie dołączyć
W każdej drużynie jest jedna osoba, która wie o co chodzi. Trzeba ją znaleźć i zastrzelić !
V

ODPOWIEDZ