Jednak wydaje mi się że w idei konwoju było to żeby nie wszyscy byli objuczeni - chodziło chyba o zmuszenie do zaplanowania wejścia część gratów zostawiamy żeby zapewnić bezpieczeństwo konwojowi a resztę zabierzemy później - jednak wiem że wielu graczy uważa że dojście i rozłożenie namiotu w HQ to najważniejsza sprawa.
Idea konwoju była taka żeby doprowadzic jak najwięcej graczy do HQ żeby mogli wejśc do gry i nie musieli wracac na parking - czyli doprowadzenie wielu VIPów. jednak jak wszyscy chca byc VIPami a nikt nie chce ich osłaniać to wiadomo że ma to niewiele wspólnego z konwojem i jako takie traci sens.
Wydaje mi się że to kwestia planowania i poświęcenie sie części dla ogółu - tyle że często przy takich okazjach słychać dlaczego ja? Więc może to kwestia zrozumienia idei i zaplanowania że celujemy w 40-50% VIPów którzy potem szybko wejda do gry a osłonowi jak spadna to wróca po graty kolejnym razem a po dojściu do HQ będa dłużej odpoczywać.
Natomiast jestem przeciwny dowożeniu gratów do HQ z defaultu i dla wszystkich - bo sam teraz zabierałem rzeczy których bym normalnie nie zabrał i pewnie wielu tak będzie czynić. Jeśli ze sceno wynika że ktos startuje gdzieś to trudno raz my raz inni.
Zresztą pewnie i wielu u Was zauwazyło że mimo odjęcia 5-10kg wody z plecakow wcale nie były lżejsze